SALZBURG I AUSTRIJSKA JEZERA

 • AUSTRIJSKA JEZERA (2)

SALZBURG I AUSTRIJSKA JEZERA

12.-13.09.2020.

Cijena po osobi: 890,00 kn

1.dan 

Polazak autobusom iz Čakovca u 4:00 sata. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  do Salzburga. Po dolasku šetnja do  Mozartove rodne kuće, tu se nalazi jedan od dva muzeja posvećena ovom velikom skladatelju. Mozart ima i svoj trg sa spomenikom. Razgled Salzburga u pratnji vodiča: katedrala Salzburger Dom, Domplatz trg s fontanom, zgrade nove i stare nadbiskupske rezidencijalne palače, franjevačka crkva… S druge strane rijeke vidjet ćete barokni dvorac Mirabell, prvotno izgrađen 1606. godine, a zatim 120 godina kasnije obnovljen gotovo od nule. Slobodno vrijeme. Kasno poslijepodne odlazak prema hotelu na području Salzburga. Smještaj. Noćenje.

2.dan 

Doručak i odjava. Vožnja područjem Salzkammerguta gdje su smještena ledenjačka jezera, od kojih je jedno od najljepših upravo Wolfgangsee. Posjetit ćemo najpoznatije mjesto na jezeru – St. Wolfgang. Cijelo jezero, kao i mjesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu,  redovniku koji je davne 976. godine ovdje sagradio malu crkvicu. Mogućnost vožnje brodom po jezeru od St. Wolfganga do St. Gilgena. Posjetit ćemo i drugo poznato turističko mjesto – St. Gilgen, gdje se nalazi kuća Mozartove majke. Obići ćemo glavni trg, crkvu Sv. Egida, gradsku vijećnicu i stari hotel i restoran „Post“ s oslikanom fasadom, gdje možete odmoriti uz kavicu. Vožnja do Bad Ischla koji je u vrijeme Habsburgovaca bio poznato mondeno ljetovalište. Šetnja gradskim središtem: župna crkva, dvorana termalne vode, park lječilišta… Imati ćete priliku u slastičarnici Zauner kušati autentične išlere koji nose ime po gradu u kojem su nastali. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kolače. Nastavljamo put prema Hallstatskom jezeru i istoimenom pituresknom ribarskom mjestašcu poznatom kao središtu keltske kulture brončanog i željeznog doba. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama do katoličke crkve s poznatim grobljem. Polazak za Čakovec u poslijepodnevnim satima.

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*  u Salzburgu,
 • razgled Salzburga u pratnji vodiča
 • razgledavanja prema programu,
 • voditelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:  

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • informativna cijena vožnje brodom St. Wolfgang – St. Gilgen – 7,80 eur po osobi
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Za ovo putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili važeća putovnica.

 

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 plaćenih putnika.
Uvjeti plaćanja: 30 % prilikom rezervacije, ostatak 21 dan prije realizacije uz mogućnost obročnog kartičnog plaćanja ili prema posebno ugovorenim uvjetima. Rudi travel Čakovec zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata cijene i pravo otkaza putovanja u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja TA Rudi travel Čakovec te je program usklađen s važećim propisima vezanim uz turističku djelatnost. Uplaćene su police osiguranja kod osiguravajuće kuće Triglav osiguranje d.d.: Jamčevina za turistički paket aranžman i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana (polica broj 990007055601) i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (polica broj 080007016015). Preporučamo i nudimo putna osiguranja: zdravstveno osiguranje za putovanje u inozemstvo, osiguranje prtljage, dodatno osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se isključivo prilikom prve uplate i potpisivanja ugovora.